Radionica biscotte – 07.10.2022.

300,00 kn (39,82 €) 500,00 kn (66,36 €)

Lokacija: Enzita Kitchen Studio, Avenija Dubrovnik 15, paviljon 14a

Vrijeme: od 18 do 20 sat

Na ovoj radionici naučit ćete, osim metode izrade klasičnog recepta, i kako se jednostavni recept može lako pretvoriti u brojne varijacije dodatkom vaših omiljenih sastojaka. Iskušajte biscotte sa slatkom čokoladom, hrskavim orašastim plodovima, kiselkastim suhim voćem i bogatim začinima.

Cijena: 300,00 kn za jednu osobu

500,00 kn za dvije osobe

Na radionicu se možete prijaviti do 06.10.2022.

 

Za dodatne upite, možete se javiti na kitchenstudio@enzita.hr

SKU: N/A Kategorija: Oznaka:

Opis

Biscotti ili cantuccini su tradicionalni talijanski keksi popularizirani u Toskani u 16. st., karakteristični po svom duguljastom obliku i načinu pečenja: “bis cotto” znači dva puta pečeno i upravo je to razlog za njihovu neodoljivu hrskavost. Tradicionalni biscotti radili su se samo s dodatkom badema, a budući da su bili prilično suhi i tvrdi, umakali su se u desertno vino kako bi omekšali.

Neke tradicije treba poštovati, pa ćemo i mi na kraju radionice kušati naše keksiće uz vino – ipak je petak i treba se opustiti nakon radnog tjedna. Sve što ostane spakirajte u ukrasne vrećice s personaliziranom etiketom, a ako se ipak sve pojede, ne brinite – svaki će polaznik dobiti na poklon paketić keksića tako da kući sigurno nećete otići praznih ruku.

Radionicu vodi Mirta, koja je toliko zavoljela keksiće biscotte da ih je pretvorila u posao i sada radi na desetke različitih okusa, zbog čega ih iz milja zove “moji biscotti” – Miscotti.

 

NA RADIONICI ĆETE NAUČITI:
  • Tradicionalni način pripreme biscotta
  • Kako veličina keksa i dužina pečenja utječe na njihovu teksturu
  • Kako se poigrati sastojcima i klasični recept pretvoriti u keksiće posve novih okusa
  • Kako kombinirati keksiće različitih okusa s toplim i hladnim pićima (crno i bijelo vino, kava, čaj, topla čokolada…)
  • Kako ih čuvati da dugo ostanu hrskavi

 

ULAZNICA

Potvrda s našeg webshopa, koja će vam stići na mail adresu, ujedno je i ulaznica za radionicu. Ulaznicu, dakle, nije potrebno posebno preuzimati, niti printati. Čim ste obavili kupovinu putem webshopa, obavijest smo dobili i mi te vas odmah bilježimo kao polaznika radionice.

 

OTKAZIVANJE

Ako prijavljeni polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 2 dana prije održavanja radionice, uplaćeni iznos je bespovratan.

Enzita kitchen studio j.d.o.o zadržava pravo izmjene ili otkazivanja termina o čemu će polaznici biti na vrijeme obaviješteni. U slučaju otkazivanja, polaznicima će biti ponuđeni novi termini radionica.