Palestinska maqluba – 17.02.2024 .

70,00 

 

Lokacija: Enzita Kitchen Studio, Avenija Dubrovnik 15, paviljon 14a 

Vrijeme: subota 10:00-13:00

Na ovoj ćemo radionici pripremati maqlubu, vrlo poznato i tradicionalno arapsko jelo. Zajedno ćemo otkriti kako od piletine, riže, povrća i zamamnih arapskih začina pripremiti ovaj specijalitet. Naučit ćete nešto novo o bogatoj arapskoj kulturi, začinima, okusima i običajima. 

Cijena: 85,00 eura po osobi               

Na radionicu se može prijaviti do 10.02.2023.

POPUNJENO

Kategorija:

Opis

 

OPIS

Maqluba je poznato jelo koje se često priprema u arapskom svijetu. Najčešće se radi od riže i prženog povrća, patlidžana, cvjetače, krumpira. Može se pripremati i s pilećim i janjećim mesom.  

Naziv potječe od arapske riječi maqluba što znači preokrenuta. Nekada davno, ovo su jelo zvali „batendžanija“ po osnovnom sastojku patlidžanu. Kada je muslimanski osvajač Saladin Al-Ayyubi osvojio grad Jeruzalem, stanovnici su njemu i njegovoj vojsci poslužili ovo jelo u čast velike pobjede, po čemu je maqluba i poznata. Kako mu se jelo osobito svidjelo, upitao je stanovnike kako se zove,  opisujući ga kao „jelo koje su preokrenuli“. Tako je „batendžanija“ dobila ime maqluba ili preokrenuta. 

Na radionici ćete naučiti:

  • Kako odabrati pravu vrstu riže 
  • Kako začiniti jelo i koje začine upotrijebiti  
  • Trikove za ovo ukusno bliskoistočno jelo
  • Po čemu je specifična palestinska maqluba

Za dodatne upite, možete se javiti na kitchenstudio@enzita.hr

 

ULAZNICA 

Potvrda s našeg webshopa, koja će vam stići na mail adresu, ujedno je i ulaznica za radionicu. Ulaznicu ne trebate osobno preuzeti niti ispisati. Čim izvršite kupovinu putem webshopa, dobit ćemo obavijest o tome i upisat ćemo vas kao polaznika radionice. 

 

OTKAZIVANJE 

Ako prijavljeni polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 2 dana prije održavanja radionice, uplaćeni iznos je bespovratan. 

Enzita event j.d.o.o. zadržava pravo izmjene ili otkazivanja termina o čemu će polaznici biti na vrijeme obaviješteni. U slučaju otkazivanja, polaznicima će biti ponuđeni novi termini radionica.